SAMMENLAGTSEIER I NORGESCUPEN!

Årets langrennssesong ble avsluttet i Harstad helgen den 27.-29. mars. Da ble de to siste Norgescuprennene for sesongen arrangert på Kilbotn skistadion. Dette var samtidig som NM del 2 for seniorer gikk av stabelen.

Det er 10 renn gjennom sesongen som inngår i Norgescupen. Blant de 8 første rennene strykes de 2 dårligste resultatene til hver enkelt. Det betyr at de 2 siste rennene som gikk i Harstad telte i sammendraget uansett.

Blant de åtte første rennene hadde jeg 3 førsteplasser, 2 andreplasser og 1 tredjeplass tellende. Før helgen hadde jeg i Norgescupen et forsprang på 110 poeng ned til nummer 2, Martine Engebretsen. På fredag gikk jeg 5 km klassisk. Der ble jeg nummer 3 i K17, og fikk 60 poeng i sammendraget. Martine Engebretsen vant, og tok dermed inn 40 poeng på forspranget mitt.

Før starten på duathlon-øvelsen som gikk på søndag ledet jeg altså Norgescupen med 70 poeng. Jeg hadde ganske stor tro på at jeg på en normal dag skulle sikre sammenlagtseieren, men man vet jo aldri hva som kan skje, så jeg var veldig nervøs før start. Da vi kom igang med rennet kjente jeg at jeg hadde både gode ski og god form. Da var det bare utrolig moro å gå! Martine og jeg fikk etter hvert en luke ned til de andre, og rennet ble avgjort i spurttoppgjør. Der ble Martine for sterk, og jeg gikk inn til 2. plass, men kunne juble for å ha sikret sammenlagtseieren!

POENGLISTER NORGESCUP JUNIOR

Omtale fra oa.no:
Screenshot 2015-03-30 22.10.28
(Trykk på bildet hvis du ønsker å lese hele artikkelen på oa.no)

Noen bilder fra turen til Harstad:

Processed with VSCOcam with c1 presetKjempefin natur!

IMG_3806Her er de utøverne fra Gjøvik/Toten Langrenn som reiste til Harstad, sammen med trener Stig Almsbakken. En kjempefin gjeng!

IMG_3835Pallen for Norgescupen sammenlagt i K17. F.v.: Martine Engebretsen, meg og Synne Arnesen.

Det var utrolig gøy å vinne Norgescupen sammenlagt! Det viser at jeg har vært jevnt oppe i toppen gjennom hele sesongen, og at jeg har gjort mye riktig i treningsarbeidet mitt. Før sesongstart hadde jeg ikke trodd at jeg skulle vinne Norgescupen! Men da sesongen startet og jeg ledet cupen, må jeg jo si at det å vinne sammenlagt etter hvert ble et mål – da jeg innså at det var mulig å oppnå.

Det har vært en veldig bra og morsom sesong som førsteårs junior. Nå er det påskeferie, og den skal nytes med rolige ski- og joggeturer i fint vær og masse avslapning. GOD PÅSKE!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *