Friidrettssesongen 2015

Jeg gledet meg veldig til denne sesongen. Jeg hadde en super sesong i fjor og hadde veldig store forhåpninger.  Men som både langrenssløper og friidrettsløper er jeg spesielt sårbar i mai og juni. For jeg har kun disse to mnd på meg til og få «langrennsbeina» til og bli løperbein. Eller med andre ord bli en 800 meter løper. For EM og VM kravene skal være klart i begynnelsen av juli. Og denne sesongen ble jeg syk i tre uker i mai, og når jeg begynte på treninger igjen, så var jeg litt for ivrig, for og rekke forøvelsen (1500m) på Bislett Games. Jeg fikk en liten skade så jeg måtte holde opp i to uker til. Jeg fikk da kun noen få uker til og klare U20 EM kravet. Jeg klarte kravet på Världsungdomsspälen i Gjøteborg i slutten av juni. Der løp jeg på 2,08,75 og kravet var 2,09,20. Jeg hadde da klart kravet både til U18 (U18 kravet var 2,13) i Columbia og U20 EM i Eskilstuna. Jeg var Norges eneste som klarte EM U20 kravet til 800 meter.

Jeg valgte og reise til Eskilstuna. Jeg var EM´s yngste på 800 meter, og i tillegg kom jeg i ett veldig hardt heat. Og formen min var ikke god nok til og være med i tet og kvalifisere meg videre. Jeg løp på 2,10. Og ble best fra Scandinavia, og det var jo moro. Men denne sesongen hadde jeg alt for dårlig trenings plattform til og få og holde god form utover konkurransesesongen. Men hadde mange fine og også gode løp og opplevelser, så det var moro i år også. Jeg avsluttet sesongen litt tidligere enn før, for og begynne langrenns treningen litt før enn jeg pleier. IMG_3196

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *