2019/2020: En fremgangsrik sesong

Fra sesongstart i mai hadde jeg noen gode sommermåneder med jevn og god trening, men på høsten fikk jeg noen treningsavbrekk i august og oktober. Ettersom jeg ikke hadde fått de treningsmengdene jeg ønsket i disse månedene bestemte jeg meg for å legge inn en del trening ut året, selv om sesongen startet med Beitostølen og Gålå i november. Det vil si at jeg ikke ladet opp til disse rennene som jeg kanskje ville gjort ellers, valgte meg ut to av tre renn disse helgene og hadde heller ikke så store forventninger. Og uansett var det viktigere skirenn som skulle komme senere i sesongen. Videre ble jeg syk igjen i desember, etter Gålå. Så jeg fikk jo ikke trent så mye den måneden heller. Men ved juletider var jeg godt igang med trening igjen, og derfra var formen stigende. Fra midten av januar fant jeg en god form som jeg klarte å holde videre ut sesongen egentlig.

Her kommer en kjapp oppsummering av de rennene jeg har gått i vinter. For mer info, se lenger ned på siden hvor jeg har skrevet mer utfyllende for hver rennhelg.

Sesongåpning Beitostølen 22.-24. november:
Sprint klassisk: 23. plass i prologen, 15. plass til slutt
10 km klassisk: måtte bryte pga. kvalme

IMG_0604

NC Gålå 29. november-1. desember:
Sprint skate: 4. plass
10 km skate: 5. plass

IMG_3069

Scan Cup Nes 3.-5. januar:
Sprint skate: nr. 5 i prologen, 17. plass til slutt
10 km klassisk: 28. plass

IMG_1173

NC Lygna 17.-19. januar:
Sprint klassisk: 7. plass i prologen, 3. plass i finalen (2. plass U23-NM)
10 km skate: 8. plass (3. plass U23-NM)
10 km klassisk: 7. plass (1. plass U23-NM)

IMG_1352

NM Konnerud 30. januar-2. februar:
10 km skate: 24. plass
Sprint skate: 2. plass prolog, 3. plass i finalen

IMG_1433

NC Gålå 15.-16. februar:
10 km skate: 8. plass
15 km klassisk: 5. plass

U23-VM Oberwiesenthal 1. mars:
Sprint skate: 12. plass prolog, 9. plass til slutt

IMG_1967

WC Konnerud 4. mars:
Sprint skate: 5. plass prolog, 9. plass til slutt

IMG_1920

Alt i alt har det vært en fremgangsrik sesong med mange gode opplevelser! Jeg har utviklet meg på flere områder: har forbedret kapasiteten, kan holde en høyere fart over lenger tid, er mer stabil teknisk. Som gjør at jeg går bedre i prolog, holder lenger i heat, leverer bedre på distanserenn. Jeg ser at jeg presterer mer stabilt enn tidligere. Høydepunktene for sesongen ble de to sprintene på Konnerud, NM og WC, med først og fremst gode prestasjoner, men samtidig masse erfaringer ved å gå mot de beste! Det er også gøy å se at jeg plasserer meg topp 8 på distanserennene i Norgescupen. Samtidig har det også vært noen av de rennene hvor ting ikke stemmer helt, som Scan Cup Nes, 10 km i NM, sprinten i U23-VM. Men også disse rennene lærer jeg noe av.

Denne sesongen har gitt meg mye, og jeg ser fram til å ta fatt på neste, selv om det i disse tider er litt usikkert hvordan situasjonen blir framover. Akkurat nå er ikke idrett så viktig, men jeg håper etter hvert at vi alle snart får tilbake den hverdagen vi trives best med.

Jeg ønsker å takke alle som støtter meg og bidrar til at jeg kan utvikle meg som langrennsløper; sponsorer og klubben min Vind IL. Jeg vil også trekke fram rekruttlandslaget, som har vært veldig viktig for min utvikling denne sesongen, med gode lagvenninner, et supert støtteapparat og trenerteam.

God påske!

IMG_0484

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *