Siste del av sesongen 2020/2021

Etter nyttår var det et ganske tett rennprogram med Norgescup Lygna, NM i Granåsen og World Cup Falun i januar, og Ulricehamn i starten av februar.

Lygna 8. og 9. januar

På Lygna tok jeg med meg en 3. plass fra sprinten og 11. plass fra 10 km skøyting. På sprinten følte jeg meg bra og er fornøyd med å klare pallplass. Også ganske fornøyd med resultatet på 10 km, men kroppen kunne gjerne føltes litt sprekere.

IMG_6249

NM Granåsen 16.-19. januar

NM startet med sprint på lørdag hvor jeg kommer meg til finalen og tar med meg en fin 4. plass, kunne kanskje gjort noen bedre taktiske valg, og vært med og kjempet om medalje for å være helt topp fornøyd. Videre i NM gikk jeg 5 km klassisk hvor jeg ble nr 5 og 10 km skøyting hvor jeg ble nr 14.

IMG_7120 IMG_6348

WC Falun 31. januar

Etter NM hadde jeg en helg uten renn og jeg fikk trent mot sprinten i Falun. Der gikk jeg en ganske god prolog med 11. plass, men i kvarten får jeg det ikke helt til å stemme og slipper noen avgjørende meter over siste bakketopp. Ble nr 4 i heatet og det ble 17. plass totalt. Det var den siste sjansen min til å kjempe om en plass i VM, så her skulle jeg gjerne prestert bedre når jeg hadde sjansen.

IMG_7163

WC Ulricehamn 6.-7. februar

Helgen etter var det ny verdenscuphelg i Sverige, denne gangen med både sprint og teamsprint i skøyting. Lenge siden forrige skøytesprint, men det var noe jeg hadde sett fram til og jeg hadde store forhåpninger om å gjøre det bra her. Starter lørdagen med en grei prolog og 18. plass, men ikke helt der jeg ønsker å være. I heatet blir det gått veldig fort i starten og jeg gjør det jeg kan for å være med, men bruker litt mye krefter og klarer ikke helt å være med når det skal kjempes om plasser på slutten. Tror nok også jeg valgte litt feil ski denne dagen. Sånn er gamet, men jeg var irritert på meg selv i etterkant. En kombo av taktikk, kropp og skivalg som ikke stemte helt denne dagen.

Men på teamsprinten dagen etter gjør jeg bedre valg og kroppen svarer litt bedre. Lagkamerat Julie og jeg går inn til 7. plass, og er veldig fornøyde med å være med teten helt inn. Men konkurransemenneske som jeg er, var jeg litt irritert over at jeg ikke klarer å hevde meg bedre når det skal avgjøres. Her fikk jeg prøvd meg mot mange av de beste spurterne, og tar med meg mye nyttig erfaring av å få gå så mange runder i det selskapet!

IMG_6924

Det skulle etter hvert vise seg at dette ble mine siste skirenn for sesongen. Allerede i februar, noe som nå føles litt rart, uten at jeg var klar over det der og da. MEN jeg jo ble tatt ut til VM-troppen, som reserve på sprint, og den turen var uansett en stor opplevelse. Så 20.-26. februar var jeg i Oberstdorf og fikk være med på forberedelsene til VM, noe som var veldig spennende, lærerikt og morsomt.

IMG_6661

På grunn av karantene ble det ikke noe mer Norgescup på meg etter dette, også ble jo NM del 2, som skulle vært i slutten av mars, avlyst på grunn av koronasituasjonen. Jeg synes denne sesongen har gått utrolig fort, men jeg kan se tilbake på en veldig fin og innholdsrik sesong. Jeg ser at jeg har tatt steg på både sprint og distanse. Har fått flere sjanser i World Cup, men skulle gjerne ønske at jeg hadde klart å prestere enda bedre da jeg fikk muligheten. Nå gjelder det å ta med seg både de gode opplevelsene og de nyttige erfaringene inn mot neste sesong, men først litt avkobling i april!

En stor takk til alle som støtter meg og bidrar til at jeg kan satse på langrenn! Sponsorer, familie, klubben min Vind IL, Equinor rekruttlandslag og utstyrsleverandører Madshus, KV+ og Lillsport!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *